Omat kasvatit - Vili-Verneri Virtanen


Kakkosen debyytti, FC Jazz - TPV 2021. Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Vili-Vernerin (2002) tai tutummin Vilin ensi kosketus jalkapalloon tapahtui 7-vuotiaana. Monet kaverit pelasivat FC Ulvilassa ja tähän porukkaan oli päästävä mukaan. Päätös oli oikea, sillä jo ensimmäisten treenien jälkeen syttyi kipinä lajiin.

- Pelasin Ulvilassa yhteensä kuuden vuoden ajan ja näinä vuosina opein valtavasti jalkapallosta. Tärkein saamani oppi tuli kuitenkin joukkueena ja ryhmänä toimimisesta, sillä meillä oli aivan mahtava ja yhtenäinen porukka 02-ikäluokassa. Aloin nopeasti nauttimaan jalkapallosta ja sitä kautta pelaaminen sekä treenaaminen oli niin hauskaa, että kentälle tultiin aina hymyssä suin, Vili kertoo.

Hyvin nopeasti harrastuksen aloittamisen jälkeen Vili kiinnostui maalivahtina pelaamisesta ja Markus Palomäki auttoi kasvattamaan mielenkiintoa tähän pelipaikkaan. Myös Vilin kohdalla erityisesti mieleen on jääneet turnaukset. Kuuteen vuoteen mahtui kymmeniä ja taas kymmeniä turnauksia eri puolilla Suomea, mutta onko juuri näistä jäänyt hienoimmat muistot?

- Ehdottomasti turnaukset ovat hienoimpia yksittäisiä muistoja mitä minulle on jäänyt. Esimerkiksi pääsy Suomen toiseksi suurimman junioriturnauksen Kokkola Cupin mitalisijoille oli hieno suoritus. Voitettiin pronssia ja ainut tappio tuli välierissä TuPSille. Toinen unohtumaton muisto on meidän ikäluokan Ålandia Cupista, jossa selvitettiin oma alkulohko puhtaalla pelillä ja päästiin sen myötä jatkoon. Tiputettiin pudotuspeleissä esimerkiksi FC Interin kilpajoukkue ja taisi siinä muutama ihan tärkeä koppikin tultua otettua kiinni. Juuri mitalipelien kynnyksellä matka pysähtyi turnauksen voittaneeseen, tuttuakin tutumpaan TuPSiin. Näitä turnauksia muistelen edelleen ylpeänä meidän jengistä, Vili sanoo.

FC Ulvilassa vietettyjen vuosien jälkeen valikoitui suunnaksi FC Jazz. Loukkaantumisten jälkeen vuonna 2019 Vili tuli takaisin FC Ulvilaan pelaamaan B-junioreihin tavoitteena saada alle yksi ehjä kausi. Tavoite onnistui ja seuraavana vuonna osoitteeksi valikoitui miesten Nelosta pelaava EuPa. Kausi oli onnistunut ja kaudeksi 2021 aukesi paikka FC Jazzin edustusjoukkueesta, jossa Vili edelleen pelaa. Yksi Ulvilassa vietetty vuosi poiki kuitenkin uuden roolin jalkapallon parista rakkaassa kasvattajaseurassa.

- Palattuani Ulvilaan Jere Ahonkivi pyysi minua pitämään maalivahtitreenejä seuran junioreille. Eipä Jeren toista kertaa tarvinnut kysyä, kun tartuin mahdollisuuteen. Pidän siitä, että saan auttaa junioreita kehittymään ja innostumaan maalivahtina pelaamisesta. Haluan pelaajana ulosmitata oman potentiaalini, mutta samalla lähtiessäni EuPaan halusin jatkaa maalivahtivalmentajana FC Ulvilassa. Olen FC Ulvilan kasvatti ja tähän seuraan minulla on tunneside pysynyt vahvana kaikki nämä vuodet, Vili kertoo.

Seura on nostanut merkittävästi juniorimääriään viimeisten vuosien aikana ja olosuhteisiin on panostettu esimerkiksi remontoimalla Kerhotalo kokonaan. Miltä positiivinen kehitys seuran maalivahtivalmentajasta tuntuu ja millaisia terveisiä Vili haluaa nykyisille junioreille lähettää?

- Jo se, että minulla on mahdollisuus vetää vain maalivahdeille tarkoitettuja treenejä kertoo seuran halusta kehittyä. Minulle on tärkeää, että FC Ulvila tarjoaa näin loistavan ympäristön kehittyä ja pitää hauskaa jalkapallon parissa, aivan kuten meidän 02-ikäluokka aikanaan teki. Junioreille haluan sanoa, että teillä on kaikki mahdollisuudet ihan huipulle asti. Niin ja jos vähänkään alkaa kiinnostamaan enemmän maalien estäminen kuin niiden tekeminen, tervetuloa maalivahtitreeneihin, Vili päättää.

Seura toivottaa Vilille tsemppiä omalle pelaajauralle sekä samalla kiittää Vilin panosta FC Ulvilan eteen tehdystä ansiokkaasta työstä, joka jatkuu edelleen!


Ålandia Cup 2013 pudotuspelit, FC Inter - FC Ulvila. Kuva: Eija Ahonkivi


Ålandia Cup 2013, FC Inter kaadettu ja turnaus jatkuu! Kuva: Eija Ahonkivi


Kokkola Cup 2012, FC Ulvila - Sepsi. Kuva: Eija Ahonkivi


Pori Cup finaalin voitto 2012, FC Jazz - FC Ulvila. Kuva: Eija Ahonkivi


Alueliiga 2013, HaKa - FC Ulvila. Kuva: Eija Ahonkivi


Ålandia Cup 2013, FC Ulvila - TiPS. Kuva: Eija Ahonkivi


Alueliiga 2013, ÅIFK - FC Ulvila. Kuva Eija Ahonkivi


FC Jazz - Honka Akatemia 2021. Kari Saha / UrheiluSuomi.com


FC Jazz - TPV 2021. Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Linkkejä Viliä koskeviin uutisiin: https://www.radiopori.fi/uutiset/jalkapallo/fc-jaz...

FC Ulvila ry

fculvila.info@gmail.com


Y-tunnus: 1018307-4

FI07 5700 2020 0788 77