Omat kasvatit - Patrik Raitanen


Liverpool FC 2018. Kuva: Nick Taylor / Liverpool FC

Patrik Raitanen (s. 2001) on ulvilalainen jalkapalloilija, joka edustaa nykyisin Veikkausliigassa pelaavaa MIFK:ta. Patrikin tai tuttavallisemmin Patun tie jalkapallon pariin 4-vuotiaana vei, kun isä valmensi -98 syntyneiden poikien joukkuetta, jossa Patun isoveli pelasi. Tuolloin jalkapallon parissa kului kesä -05 ja pääsipä nuori jalkapalloilija osallistumaan ensimmäiseen Eurooppaturnaukseensakin, josta mukaan tarttui Patun ensimmäinen mitali.

Kesän jälkeen jalkapallo jäi hetkeksi tauolle ja harrastus jatkui vuonna 2007 FC Jazzissa. Jazz-visiitin jälkeen Patu vaihtoi takaisin FC Ulvilaan kesällä 2009, sillä valtaosa koulukavereista pelasi Ulvilassa.

- Pelasin FC Ulvilassa yhteensä noin neljä vuotta ja tänä aikana opein esimerkiksi harjoittelun tärkeyden sekä useita teknisiä ja taktisia asioita. Tärkeimpänä asiana pidän kuitenkin sitä, että tajusin juuri FC Ulvilassa vietettyjen vuosien aikana sen miten paljon pidän jalkapallon pelaamisesta, Patu kertoo.

Rakkaus lajiin oli syntynyt. Kipinän syttymisessä tärkeässä roolissa on luonnollisesti joukkueen toimihenkilöt, erityisesti valmentajat sekä tietenkin yhteiset kokemukset kuten turnaukset. Merkityksellisintä valmentajaa miettiessä vastaus on hyvin selkeä. Seuran eteen valtavan panoksen antanut Rauno Rantanen valmensi myös Patua lähes koko ajan pelaajan ollessa FC Ulvilassa.

- Pidin todella paljon Raunon tyylistä valmentajana. Olimme tuolloin vielä lapsia ja Rauno osasi kohdella meitä erinomaisesti. Näin jälkikäteen olen tajunnut, että Rauno opetti ja vaati meitä juuri oikeassa suhteessa. Näiden kausien aikana koin monia hienoja muistoja, mutta yhtenä päällimmäisenä mielessä on Pori Cup, jossa onnistuttiin voittamaan FC Jazz, Patrik muistelee.

Loppuvuodesta 2011 Patrik siirtyi FC Jazziin ottaen seuraavan askeleen urallaan. Jazzista Patu siirtyi elokuussa 2017 Englantiin Liverpoolin U18 akatemiaan. Liverpoolissa pelaaja vietti noin kaksi vuotta ja sieltä matka vei seuraavaksi Hollannin pääsarjassa pelaavaan Fortuna Sittardiin 2019. Loukkaantumisten ja koronan sävyttämän Hollannissa vietetyn vuoden jälkeen pelaajan tie johti syksyllä 2020 Italiaan (SK, 2020). Italiassa seuraksi valikoitui Serie B:ssä pelaava Spal. Elokuussa 2021 Patrik teki sopimuksen HJK:n kanssa ja alkuvuodesta 2022 tie vei lainalle MIFK:n. Mutta mitkä ovat Patun terveiset FC Ulvilan nykyisille junioreille sekä tuleeko maailmalla useamman vuoden viihtyneen pelaajan käytyä vielä Ulvilassa ja Mynsterissä?

- Tietenkin! Asun edelleen Ulvilassa ja erityisesti kesälomalla käyn usein yksin tai veljeni kanssa potkimassa Mynsterissä. Haluan sanoa jokaiselle FC Ulvilan juniorille, että nauttikaa kaikista hetkistä jalkapallon parissa. Muistakaa, että teilläkin on mahdollisuus menestyä kovan harjoittelun avulla. Oma neuvoni teille on, että harjoitelkaa nuorena mahdollisimman paljon pallon kanssa, Patu sanoo.

Seura haluaa kiittää Patua ajasta FC Ulvilassa ja toivottaa kaikkea hyvää peliuralle.


Ensimmäinen mitali, Eurooppaturnaus 2005. Kuva: Emilia Raitanen


Liverpool FC 2018. Kuva: Nick Taylor / Liverpool FC


Fortuna Sittard 2019. Kuva: Niels Van Renen / Fortuna Sittard


Fortuna Sittard 2019. Kuva: Niels Van Renen / Fortuna Sittard


Ensimmäinen Primavera peli SPAL-FC Internazionale 2020. Kuva: Isabella Gandolfi / SPAL

Linkkejä Patua koskeviin uutisiin:

https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000009492633.htm...

https://www.satakunnankansa.fi/urheilu/art-2000008...

https://www.hjk.fi/artikkelit/miehet/patrik-raitan...

https://www.is.fi/valioliiga/art-2000001151314.htm...

https://www.satakunnankansa.fi/urheilu/art-2000007...
https://www.satakunnankansa.fi/urheilu/art-2000007...
https://www.satakunnankansa.fi/urheilu/art-2000007...

FC Ulvila ry

fculvila.info@gmail.com


Y-tunnus: 1018307-4

FI07 5700 2020 0788 77