Seuran historia


FC Ulvila ry on ulvilalainen järjestyksessään 32. jalkapallon Tähtiseura.

FC Ulvilan toiminta-ajatuksena on tarjota kaikille jalkapalloilusta kiinnostuneille mahdollisuus harrastaa lajia omien mahdollisuuksiensa ja kykyjensä mukaisesti Ulvilassa. Kaikki Pelaa –toimintamalli ja Fair Play –henki ovat toimintamme perustana. Seuramme pyrkimyksenä on olla tuore ja vireä jalkapalloseura.

Seuran miesten joukkueet pelaavat Vitosessa ja juniorijoukkueet SPL Länsi-Suomen piirin piirisarjoissa. FC Ulvilassa toimii myös tyttöjoukkue, naisten joukkue, äitijoukkue "Almat" sekä ikämiesjoukkue.

  • perustettu v. 1914
  • erikoistui jalkapalloiluun 1990-luvulla
  • Länsi-Suomen piirin 26. suurin jalkapalloseura
  • Kaikki Pelaa -ohjelma ollut käytössä v. 1999 lähtien
  • 12 joukkuetta, 293 lisenssipelaajaa (31.10.2018)
  • sai Nuori Suomi –sinetin 13.11.2004
  • hyväksyttiin Olympiakomitean Tähtiseuraksi v. 2018


Uutisia vuosien varrelta


23.6.2014 klo 15.52 Suomen Palloliiton nettisivut

FC Ulvila (Vanhankylän Alku) täyttää tänä vuonna tasan 100 vuotta ja tapahtumaa juhlistetaan 5.7. pelattavalla juhlaottelulla.

NIMEKKÄITÄ OSALLISTUJIA

Juhlaottelu pelataan Ulvilan Mynsterillä lauantaina 5.7. alkaen kello 14.00. Mukana on todella nimekäs kaarti niin entisiä valmentajia kuin pelaajiakin.

All stars -kokoonpanossa mukana ovat mm. kommentaattori/valmentaja Keke Armstrong, ex-maajoukkuevalmentajat Martti Kuusela ja Jukka Vakkila sekä FC Jazzin kultavalmentaja kaudelta 1993 Jussi Ristimäki.

Pelaajistosta löytyy myös tukku tuttuja nimiä: Jyrki Rovio, Jussi Nuorela, Ilkka Mäkelä, Piracaia, Petri Sulonen, Rami Nieminen, Jarkko Wiss, Heikki Suhonen, John Allen, Tero Koskela, Vesa Rantanen, Juha Riippa, Ari Valvee, Lasse Karjalainen, Jarmo Manninen

Ottelun lipputulot lahjoitetaan Satakunnan keskussairaalalle.


7.6.2008 klo 00.00 Suomen Palloliiton nettisivut

Sisäministeri Holmlund vihki Ulvilan uuden kentän

Tekonurmikenttien rakentamisessa on vauhti päällä. Ne ovatkin tällä hetkellä maan rakennetuin liikuntapaikkatyyppi. Nyt tänään vihityllä kolmannen sukupolven tekonurmella kirmaa jo sadat Sinettiseura FC Ulvilan juniorit omassa Eurooppaturnauksessaan.

Satakunnan piirin toinen tekonurmikenttä otettiin juhlavasti käyttöön.

Ulvilan Mynsterin tekonurmen vihkivät käyttöön sisäministeri Anne Holmlund, kaupunginjohtaja Arto Saarinen, Ulvilan kaupunki, olosuhdepäällikkö Tero Auvinen, Suomen Palloliitto ja kentän eteen runsaasti töitä tehnyt puheenjohtaja Ari Lehtonen, Vanhankylän Alku ry (FC Ulvila).

Uuden kentän valloittivat ensimmäisenä FC Ulvilan 4–8-vuotiaiden tyttöjen ja poikien Eurooppaturnauksen joukkueet. Pelit pelataan eri ikäryhmistä muodostetuin sekajoukkuein. Turnaus on järjestetty Ulvilassa jo 12 kertaa, vuodesta 1995 lähtien ja toimii seurahengen kohottajana.

Vain mielikuvitus rajana kentän monipuoliselle käytölle

Mynsterin jalkapallokenttä on ns. kolmannen sukupolven tekonurmi. Kentän koko on 103 x 66 metriä, eli se on 13 m pidempi ja 6 m leveämpi kuin vanha nurmikenttä. Harjoituskauden piteneminen ja harjoitustuntimäärän kasvu auttavat ulvilalaisia nostamaan jalkapalloharjoittelun laadun niiden joukkueiden tasolle, jotka talvisin harjoittelevat esimerkiksi Karhuhallissa Porissa.

- Kenttää voidaan käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen kuin vain jalkapallon pelaamiseen, esimerkiksi vanhusten ja lasten liikuntatapahtumiin. Vain mielikuvitus on rajana, FC Ulvilan puheenjohtaja Ari Lehtonenkertoo.

Ulvilan kaupunki on kunnostanut myös Mynsterin kentän ympäristöä. Uusi leikkipuisto palvelee niin alueen lapsiperheitä kuin kentän käyttäjiäkin.

Tekonurmessa pehmeä pinta ja hyvä iskunvaimennus

Saltex Oy:n toimittaman tekonurmikentän ominaisuuksia ovat pehmeä, tasainen ja säännöllinen pinta, hyvä iskunvaimennus sekä hyvät pallon ponnahdusominaisuudet. Kentälle ei myöskään muodostu liejua. Tekonurmi tarjoaa pelaajille vakio-olosuhteet pelata.

Oikein hoidettuna tekonurmen yksi suurimmista hyödyistä on pitkä käyttöikä ja kulutuksenkestävyys. Tekonurmen normaali vuotuinen käyttö on noin 1 500 tuntia, mutta sen käyttötunnit voivat yltää jopa 4 400 tuntiin vuodessa (tietolähde: Saltex Oy:n www-sivut).


Sadan vuoden ikäinen seura

Tiistai, maaliskuu 18, 2014 - 08:00 http://www.lalli.fi/jutut/uutiset/sadan-vuoden-ikainen-seura

Ensimmäisen maailmansodan alkutahdit lyötiin vuonna 1914. Samaan ajankohtaan osui myös positiivisia tapahtumia. Ulvilassa viriteltiin tasan sata vuotta sitten uutta urheiluseuraa. Kuluva vuosi on yleisseurana aloittaneen, nykyisin FC Ulvilan nimellä jalkapalloon keskittyvän Vanhankylän Alun juhlavuosi.
– Halusimme juhlistaa seuran pitkää taivalta erityisellä tapahtumavuodella. Satavuotinen historia on mukana kaikessa seuran tämän kauden tapahtumissa. Juhlavuosi huipentuu heinäkuun 5. päivänä Mynsterin kotikentällä järjestettävään koko perheen jalkapallopäivään. Päivä käynnistyy todennäköisesti kello 11 ja tapahtuma jatkuu pitkälle iltapäivään, kertoo Vanhankylän Alku ry:n puheenjohtaja Markus Palomäki.
Monipuolista oheisohjelmaa sisältävästä jalkapallopäivästä on päätetty tehdä hyväntekeväisyystapahtuma.
– Ajatusta viriteltiin jo pidemmän aikaa. Mukana on seuran lisäksi myös muita tahoja. Esimerkiksi Ulvilan Kakstahtisten mopokerho ja Harjunpään Vanhat Vehkeet ovat varmistaneet osallistumisensa. Kaikki tapahtumasta kertyvä tuotto osoitetaan hyväntekeväisyyteen. Kohteeksi on valittu Satakunnan keskussairaalan vastasyntyneiden teho-osaston pienet potilaat, kertoo Palomäki.
Parhaimmillaan 3. divisioonan tasolla pelannut Vanhankylän Alku ry on järjestyksessään 32. jalkapallon sinettiseura. Palomäen mukaan seuran toiminta-ajatuksena on tarjota kaikille jalkapalloilusta kiinnostuneille mahdollisuus harrastaa lajia omien mahdollisuuksiensa ja kykyjensä mukaisesti Ulvilassa.
– Kaikki Pelaa –toimintamalli ja Fair Play –henki ovat toimintamme perustana. Seuramme pyrkimyksenä on olla jalkapallon tuore ja vireä kilpailullinen kasvattajaseura myös tulevaisuudessa. Alun tulevaisuuskin näyttää valoisalta, meillä on tällä hetkellä noin 250 lisenssipelaajaa ja olemme viidenneksi suurin seura Satakunnassa, painottaa Palomäki.
Edustusjoukkueen lisäksi ulvilalaisseuralla on juniorijoukkueet Suomen Palloliiton Satakunnan piirin piirisarjoissa.
– Alussa toimii myös naisten edustusjoukkue, kaksi tyttöjoukkuetta sekä äitijoukkue Almat sekä H40 -ikämiesjoukkue, kertoo Palomäki.

Vanhankylän Alku
• perustettu vuonna 1914
• erikoistui jalkapalloiluun 1990-luvulla
• Satakunnan piirin 5. suurin jalkapalloseura
• Kaikki Pelaa -ohjelma ollut käytössä vuodesta 1999 lähtien
• 11 joukkuetta, noin 250 lisenssipelaajaa
• sai Nuori Suomi –sinetin 13.11.2004

Nimekäs tähtisikermä
FC Ulvilan edustusjoukkue saa seuran juhlaottelussa vastaansa satakuntalaisfutiksen legendan, 459 pääsarjaottelua pelanneen Rami Niemisen toimesta yhteen kerätyn vanhojen tähtien yhdistelmän.
– Pelaajien kartoitus on vielä kesken, mutta painotus on -70-, 80- ja 90-luvulla pelanneissa staroissa. Mukaan on houkuteltu muun muassa Heikki Suhosta, Pauno Kymäläistä, Martti Kuuselaa, Jyrki Roviota, Jallu Rantasta ja John Allenia. Kentällä saatetaan nähdä myös Ari Valvee, Valeri Popovits, Zico Hjelm, Antti Pohja ja Petri Sulonen, paljastaa Nieminen.
Mukana kaavailuissa on Niemisen mukaan luonnollisesti porilaispalloilun tuttuja kasvoja kuten Risto Puustinen, Juha Riippa, Risto Koskikangas ja Piracaia.
– Pyrkimyksenä on kokoon saadaan noin 15 pelaajan rinki, sanoo Nieminen.
   
Lisää uutisia
FC Ulvila
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kategoriat